Over Scouts Wommelgem

Scouting Wommelgem

Onze officiĆ«le groepsnaam luidt sinds 2014 als volgt:  15de Baden Powell met als groepsnummer A2115G. Daarvoor waren we twee aparte groepen, namelijk de jongens scouts:  91ste Baden Powell (met als groepsnummer: A2191S) & de meisjes gidsen: 15de Baden Powell (met als groepsnummer: A2115M). Deze twee groepen zijn in 2014 samengevoegd om de administratie voor Scouts en Gidsen Vlaanderen te vergemakkelijken.  Als groep maken wij deel uit van het district Morkhoven en behoren we tot Gouw Heide.

We bestaan reeds meer dan 35 en 40 jaar. Momenteel telt onze groep een 200-tal leden en zo’n 30 gemotiveerde leiders en leidsters! De leden zijn ondergebracht in 8 verschillende takken (leeftijdsgroepen). Voor meer informatie over de takken, klik hier.

De meeste van onze bijeenkomsten (“vergaderingen”) gebeuren zondagmorgen van 9u30 tot 12. Deze activiteiten situeren zich in en rond twee lokalen: de kapoenen, welpen en kabouters leven zich uit op de Van Tichelenlei, terwijl de jongverkenners, jonggidsen verkenners en jins kunnen ravotten op het Fort II (Ingang via de Fort II Straat naast het voetbalveld inslaan en rechtdoor tot aan onze lokalen). Het lokaal van de gidsen is te vinden bovenaan in de ronde gang in het fort. (Let op: dit is een nieuwe regeling sinds 2016)

Maandelijks krijgen onze leden een boekje opgestuurd waarin een planning staat van de komende activiteiten. Dit boekje heet de Paal, hetgeen verwijst naar een oude schandpaal op het Wommelgemse kerkplein.